בניית אתרים
כל מה שצריך לדעת על בניית אתרים
אתר "בניית אתרים" לא נועד למתכנתים, האתר מכיל בתוכו: אינדקס חברות, עיצוב אתרים ו- קידום אתרים, מאמרים חשובים, בניית אתרים בחינם / בניית אתרים ועוד.
בניית אתרים צור קשר
מאמרים  »  בניית אתרים מחבר המאמר: דן

בחירת חברה


בחירת חברה

הדילמה הידועה – כבר החלטתם להקים אתר אינטרנט לחברתכם, אפילו ביצעתם סקר שוק קטן ובואו נודה שגם לא הכי ממצא, ועכשיו נשאלת שאלת השאלות, איך נבחר את החברה אשר תבנה לנו את האתר במחיר סביר, עם אמת בפרסום, שתעמוד בלוז וחשוב מזה, שתעמוד בציפיות שלנו מהאתר, מהגרפיקה ומהתמיכה בנו. וובכן, במאמר זה אנסה לענות על שאלת השאלות ואולי לעזור לכם בהתחבטויות הבלתי פוסקות בעניין.

ראשית, תשאלו את עצמכם את השאלה האם אתם מכירים מישהו ממעגל החברים או הקולגות שלכם שבנה אתר בעבר עם חברה מסוימת?  אם כן זה הזמן להרים טלפון ולדרוש בשלמו, כמובן שכדאי לברר איתו פרטים על החברה כגון האם הוא היה מרוצה, האם עמדו בלוז, האם המחיר של החברה עומד בתקציב שלכם  ואיך היחס והשירות שהוא קיבל. והיה וכל התשובות מקובלות עליכם, הדרך הייתה קצרה וסיימתים  להתלבט, עכשיו כל שנשאר הוא לפנות לחברה שקיבלנו עליה את ההמלצה הטובה, ולצאת לדרך.

הבעיה מתחילה שאתם לא מכירים חבר או קולגה שניתן לסמוך עליו, או לחילופין כזה שאתם כן סומכים עליו, אבל המלצתו על החברה לא הייתה מלבלבת במיוחד. לפני שתתחילו ותבצעו סקרי שוק ותשלחו בקשות להצעות מחיר מכל חברה שמצאתם בגוגל, אתם צריכים לבצע כמה החלטות חשובות שהן הבסיס שלכם למציאת חברה מתאימה ל- בניית אתרים מבלי לבזבז משאבים רבים ולהפוך את החוויה הזאת למתישה.


תלתג – תקציב, לוז, תמיכה, גמישות

ארבע ההחלטות שנעשה לפני שנצא לדרך:

תקציב - להקציב סכום אותו אנו מוכנים לשלם עבור האתר – הסכום הזה יכול להתבסס על ידע מוקדם והערכות, (שוב חברים וקולגות) המחיר צריך להיות כמובן ראלי ביחס לאתר אותו אתם מבקשים להקים, אבל אם ביצעתם הערכת מחיר שגויה, אני בטוח שתגלו את זה במהרה. בכל מקרה אין לחשוף את התקציב שלכם בשום אופן לחברות שמהם תבקשו הצעות מחיר.

לוז – האם הפרויקט דחוף לכם או שהעניין סובל דיחוי?  אני יודע שכאשר תחליטו כבר תרצו לקבל את התוצר הסופי כבר למחרת, הרי אתם רוצים כבר להעלות את האתר שלכם לאוויר ולהתחיל לפרסם אותו, כל יום שעובר מיום ההחלטה הוא עבורכם בבחינת בזבוז, אבל רגע, הסתדרת עד היום בלי אתר, מה הלחץ? לוז צפוף מייקר בדכ את העבודה, והשאלה היא האם בכלל העניין ככ חשוב שעכשיו תחליטו לבחור חברה שנתנה הצעה קצת יותר יקרה, אבל בלוז קצר יחסית. בקיצור תחליטו מה הדחיפות  של הפרויקט ותתאזרו בסבלנות – ניתן גם להיצמד לקלישאה הסבלנות משתלמת אם זה עוזר לכם.

תמיכה – רוב האתרים היום הם דינאמיים, כלומר כאלה שאתם יכולים לעדכן בעצמכם מעת לעת, אבל מה לעשות, יש תקלות באתרים, ולפרויקטים מסוימים יש שלבים נוספים, לפחות בפוטנציה. לכן אם עניין התמיכה חשוב לכם יש לקחת זאת בחשבון ולבדוק מי עומד אחרי החברה, האם יש תמיכה בתקלות, יש נכונות להמשך הפרויקט.

גמישות – אם אתם בונים פרויקטים קצת יותר מורכבים מאתרי תדמית, צריך לקחת בחשבון את גמישות המערכת, חישבו קדימה, חישבו על כך שתתפתחו עם האתר וידרשו בו שינויים מסוימים, הכנת תשתית מתאימה בפרויקט לשלבים נוספים היא המפתח לצימצום עליות ובעיות בשלבים נוספים של הפרויקט, לכן נסו ממש להעריך מה אתם צריכים. ניתן לרכוש מערכות סטנדרטיות שמוזילות את הפרויקט, אבל לוודא שהן מתאימות לשלבים נוספים.


עכשיו שיש בהתבסס על ההחלטות שעשיתם, תוכלו לצמצם משמעותית את מרחב החברות שעומדות בקריטריונים שלנו. עכשיו נותר לבחור חברה מתאימה. לחפש בניית אתרים בגוגל הרי כל אחד יודע, אבל איך נחליט לאיזה קישורים ניכנס ואיזו חברה נבחר?

הטיפ הראשון שאני יכול לתת לכם הוא לבחור חברה שעשתה בעבר פרויקט זהה לשלכם, או דומה, אני לא מתכוון שאם תרצו חנות אלקטרונית לשעונים, אז תחפשו רק חב' שהקימה חנות לשעונים, אלא בכלל חברה שהקימה חנות כלשהי שהפונקציונאליות של האתר דומה לזו שלכם, זה יכול להיות גם קטלוג או משהו קרוב נוסף. ברור לכם שעבור חברה כזאת אין פיתוח מלא, ולכן העלויות יהיו בהתאם. כיוון שיש תחרות ברורה היום בחב' בניית אתרים, אתם בדכ תקבלו מחיר תחרותי.

הטיפ השני הוא לבחור חברה עם ותק בשוק, אל תתפתו לחב' צעירות עם לקוח אחד או פרילנסרים שמבטיחים לכם מחיר ואו לוז אטרקטיבי – יש סבירות שאותה חב' צעירה מתגלחת עליכם, אולי בכלל מדובר בחבר'ה צעירים שעסוקים בדברים נוספים. נסו לבדוק חברה עם מוניטין כלשהו.

הטיפ השלישי גם בחברות לבניית אתרים בדיוק כמו בג'ינסים, שעונים ומכוניות, יש מותג שמשלמים עליו, אני בטוח שיש הרבה חברות קטנות שמסוגלות לבנות פרויקטים גדולים בהתבסס על הטיפ הראשון, אבל לקוח גדול יבחר בחברה גדולה שבניית אתרים הוא חלק כלשהו מפעילותה, ועבור בחירה שכזאת ישלם מחיר לא ראלי בעליל. חב' כמו מטריקס, טלדור, נטוויז וכו' אולי מחזיקים בלקוחות גדולים ומכוונים לשם, אבל זה לא בהכרח כדאי לכם לבזבז סכומי עתק על פרויקטים ששווים פחות. כמובן שאין פשרות על הטכנולוגיה וכדאי לבדוק את הנושא הזה, האם לחברה שתבחרו יש נסיון במערכות גדולות הכוללות בסיסי נתונים גדולים, ועמידה בעומסים.

הטיפ הרביעי – בטח כבר שמעתם על SEO או מיטוב תוצאות חיפוש, מדובר בטכניקות מסוימות שעוזרות לגוגל להבין מה יש באתרכם, וכדאי שאותה חברה שתבחרו מודעת לעניין, ובונה את הפרויקט מונחה גוגל. גם אם מדובר במערכת קיימת, תדרשו את האופטימיזציה עבור גוגל. שימו לב, אתרי פלאש אינם בעלי מיטוב, וכדאי לקחת זאת בחשבון. אגב, זה לא אומר שאתם תמצאו את אתרכם מייד בעמוד הראשון בגוגל, אבל זה בהחלט מאפשר לבצע קידום אתרים ולהבטיח גם מיקום טוב בגוגל.


הטיפ החמישי והאחרון – אל תשלמו את כל הסכום עוד לפני קבלת הפרויקט, צמצמו את הסיכון שלכם גם אם מובטחת לכם הנחה על תשלום כולל מזומן. מה שמקובל היום בשוק הוא תשלום מקדמה, ותשלומים מול אבני דרך, כאשר את התשלום האחרון מומלץ לעשות בסיום הפרויקט.

 

אודות כותב המאמר:

בניית אתרים

 

מקור המאמר: reader.co.il

תגובות הוסף תגובה  הוסף תגובה
בניית אתרים
חברות בניית אתרים
מאמרים
חברות מומלצות
מאמרים מומלצים